~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ // Διαδικτυακή έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για τον Ελληνισμό * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιμέλεια και ρεπορτάζ Σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής

~~


....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΙΚΑ ΕΡΓΑ


ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΙΚΑ ΕΡΓΑ. 

Επειδή με ρωτούν πολλοί φίλοι σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, για το μεταλλικό στέγαστρο που θα τοποθετηθεί, ελπίζω εντός του 2019, στη ΒΑ γωνία της στοάς του Γυμνασίου της αρχαίας Μεσσήνης κλπ, διευκρινίζω: Η αρχιτεκτονική μελέτη που ανέθεσα προ τριετίας περίπου στους διακεκριμένους αρχιτέκτονες Θέμη Μπιλή και Μαρία Μαγνήσαλη εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Το κόστος της μελέτης κατέβαλε η ΤΕΜΕΣ (COSTA NAVARINO) χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, εραστή της Μεσσήνης και αγαπητού "φίλου". 
Την στατική, την μηχανολογική και την ηλεκτρολογική μελέτη, καθώς και τη μελέτη εφαρμογής του μεταλλικού στεγάστρου, με τεύχη δημοπράτησης και τέσσερις ενδεικτικές προσφορές από μεγάλες κατασκευαστικές Εταιρείες, ανέλαβαν μηχανικοί της ΤΕΜΕΣ με συντονιστή τον Θέμη Μπιλή. Το πακέτο των τελικών μελετών εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟ (ή εγκριτική απόφαση υπογράφηκε από τον αρμόδιο διευθυντή, γνωστό αρχιτέκτονα Δήμο Σβολόπουλο).
Τη δαπάνη εκπόνησης όλων των ως άνω μελετών κατέβαλε και πάλι η ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. Τον φάκελο με τα πλήρη ως άνω στοιχεία και τα σχέδια κλπ παρουσίασα στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση πριν από 2 χρόνια περίπου, ο οποίος αντέδρασε θετικά και άμεσα και ενέκρινε τη δαπάνη κατασκευής μεταβιβάζοντας άμεσα το σχετικό ένταλμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε συνέχεια στην ΕΦΑ Μεσσηνίας, η οποία ως υπεύθυνος κρατικός φορέας έπρεπε να προκηρύξει και να εκτελέσει το έργο.
Παρέδωσα τον πλήρη φάκελο του έργου στην αρχιτέκτονα της ΕΦΑ, η οποία με τους συνεργάτες της ολοκλήρωσε πρόσφατα τη διαδικασία. Στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση συζητήθηκε και η ανάγκη ηλεκτροφωτισμού του αρχαιολογικού χώρου, καθώς επίσης η ανάγκη δημιουργίας πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και συμπληρωματικής περίφραξης για λόγους ασφάλειας. Όλες οι σχετικές δαπάνες ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, εγκρίθηκαν από τον Υπουργό. Αναμένεται η κατασκευή της περίφραξης από την ΕΦΑ Μεσσηνίας και Πάρκιγκ από τον Δήμο Μεσσήνης. Η μελέτη ηλεκτροφωτισμού αναμένεται να εισαχθεί στο ΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου