~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ // Διαδικτυακή έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για τον Ελληνισμό * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιμέλεια και ρεπορτάζ Σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής

~~


....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

BBC: Τα μνημόνια τελειώνουν αλλά συνέπειες θα είναι ορατές για δεκαετίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

BBC: Τα μνημόνια τελειώνουν αλλά συνέπειες θα είναι ορατές για δεκαετίες
Το τέλος των μνημονίων δεν αφήνει αισιοδοξία στους νέους Έλληνες, ούτε και στον πληθυσμό γενικότερα, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο.

To BBC για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια
Από αύριο, Τρίτη 21 Αυγούστου, η μνημονιακή εποχή στην Ελλάδα τερματίζεται. Η 21η Αυγούστου προβάλλεται ως σημαδιακή ημερομηνία, είναι όμως έτσι, όντως; Το BBC ανέλυσε το ζήτημα από μια άλλη σκοπιά, αφού υπενθύμισε πρόσφατη δημοσκόπηση που θέλει το 75% να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πάρει μια λανθασμένη κατεύθυνση και πως τα μνημόνια έκαναν περισσότερο κακό, από ό,τι καλό στη χώρα. Εξ ου και «οι φόροι παραμένουν υψηλοί και το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι δανειστές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις δαπάνες της χώρας τα επόμενα χρόνια».
Το βρετανικό δίκτυο όμως βλέπει και από μια άλλη σκοπιά το θέμα και στέκεται στους νέους, αναφέροντας ότι από το 2008 έως και το 2016 το 4% των Ελλήνων μετανάστευσαν. Απόρροια τούτου, ενώ το 2008 οι Έλληνες ηλικίας 20-39 ετών αποτελούσαν το 29% του πληθυσμού, μέχρι το 2012 μειώθηκαν κατά 5%.
Στο BBC μίλησε και ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» στην Ελλάδα, Γιώργος Χρηστίδης, ο οποίος πριν από έξι χρόνια είχε αρθρογραφήσει για τους Έλληνες φίλους του «που ένας-ένας φεύγουν από την Ελλάδα». Άλλαξε κάτι σήμερα; «Οι χαμηλοί μισθοί και οι μεγάλοι φόροι είναι αποτρεπτικό στο να επαναπατριστούν Έλληνες, μιας και δύσκολα θα βρουν αξιόλογη εργασία με καλές προοπτικές».
Το BBC κάνει δε, εκτενή αναφορά στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας των νέων που για τους κάτω των 25 ετών αγγίζει το 58% ενώ ο λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Μπράιτον, Βασίλης Λεοντίτσης, υποστήριξε πως οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν για χρόνια και οι Έλληνες είναι βέβαιοι για αυτό.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Λεοντίτσης χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μαζί με τους ΑΝΕΛ, «του όχι μόνο διατήρησε τις πολιτικές λιτότητας αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τις έκανε και πιο ισχυρές» ενώ θυμίζει πως «η πολιτική και οικονομική κατάσταση που οραματίστηκε δεν υλοποιήθηκε ποτέ».
«Τρία χρόνια μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το τρίτο πρόγραμμα στήριξης τελειώνει ωστόσο οι συνέπειες θα είναι ορατές για δεκαετίες» καταλήγει το άρθρο του BBC.

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου