~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ // Διαδικτυακή έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για τον Ελληνισμό * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιμέλεια και ρεπορτάζ Σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής

~~


....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

John Perry, ο Νομικός που πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών

Ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων τίμησε τον John Perry σε ειδική εκδήλωση στην Αδελαΐδα



ΓΡΑΦΕΙ Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΙΟΥ*


Ο νομικός κόσμος τίμησε την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της Αδελαΐδας, τη ζωή και το έργο του διακεκριμένου νομικού και δικαστή, John Perry.
Γεννημένος στην Αδελαΐδα, ο ομογενής αφιέρωσε την ζωή του στην υπεράσπιση των μεταναστών και έγινε υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφιερώνοντας, επίσης, τον χρόνο του σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που ασχολούνταν και υποστήριζαν το δικαίωμα της ίσης εργασίας και εκπαίδευσης προς κάθε πολίτη ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και οικονομικής κατάστασης. 
Από οικογένεια μεταναστών ελληνοκυπριακής καταγωγής, φοίτησε στο Adelaide Boy's High School ενώ είχε ιδιαίτερη κλίση και στη μουσική. 
Ο πατέρας του Ιωάννης Γαβριήλ Πιερής, άλλαξε το όνομα της οικογένειας για να διευκολύνει την ένταξη των παιδιών του στην αγγλοσαξονική κοινωνία της εποχής, κάτι για το οποίο αργότερα ο ίδιος ο νομικός μετάνιωσε. 
Ο John Perry, ξεκίνησε να παίζει βιολί σε ηλικία μόλις 5 ετών. Σπούδασε Μουσική στο Lloyd Davies του Elder Conservatorium. Με την παρότρυνση της μητέρας του, Mildred Harwood, ο νεαρός τότε μαθητής, αποφάσισε να ακολουθήσει νομικές σπουδές και φοίτησε στην νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας χωρίς να εγκαταλείπει ταυτόχρονα το πάθος του για τη μουσική. 
Το βιολί, του χάρισε πολλές στιγμές ευτυχίας και χαλάρωσης, αλλά έγινε και αιτία να γνωρίσει την μετέπειτα σύζυγό του, Jennifer Mary Goode, την οποία παντρεύτηκε το 1958 και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, την Melissa, τον Michael και τον Julian. 
«Η ζωή του πατέρα μου ήταν γεμάτη και πλούσια, κυρίως γιατί επέλεγε πάντα να την μοιράζεται με τους νέους ανθρώπους» λέει στον «Νέο Κόσμο» η κόρη του δικαστή, Melissa Perry, η οποία, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, ασχολήθηκε με την νομική επιστήμη και είναι σήμερα δικαστής στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Αυστραλίας καθώς και νομική σύμβουλος της Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας. 
Απόφοιτος Νομικής (1958), ο Perry αναδείχθηκε πολύ γρήγορα στη δικηγορία και δεν άργησε να αναλάβει σημαντικές υποθέσεις. Από το 1963 και έπειτα ήταν πλέον μέντορας του αρχιδικαστή, John Doyle, ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του Συμβούλου της Βασίλισσας. Ξεχωρίζοντας για τις ικανότητές του να φέρει σε πέρας δύσκολες υποθέσεις αλλά και για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το 1988 ο Perry κατέκτησε μια θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο ως δικαστής, προεδρεύοντας σε πάνω από 2000 υποθέσεις. Η θητεία του εκεί διήρκεσε 19 ολόκληρα χρόνια, καθιστώντας τον ως τον μακροβιότερο δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου. 
Ο John Perry υπήρξε μέλος (1971-1985) και πρόεδρος (1984-85) του Council of the Law Society of SA., ενώ το 1999 άρχισε να συνεργάζεται με την Διεθνή Αμνηστία και το Συμβούλιο Πολυπολιτισμικών υποθέσεων Νότιας Αυστραλίας, όπου και υπερασπίστηκε με πάθος τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μουσική και εξακολούθησε να ασχολείται με το βιολί, ενώ υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Αδελαΐδας. 
Συνταξιοδοτήθηκε στις 2 Απριλίου 2007, και λίγους μήνες αργότερα του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Officer of the Order of Australia (AO). 
«Ελπίζουμε ότι μέσα από την ετήσια αυτή εκδήλωση, η ιστορία του σπουδαίου αυτού ανθρώπου θα κατορθώσει έστω και μετά τον θάνατό του να εμπνεύσει την νεαρότερη γενιά νομικών και να θελήσουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του», είπαν το βράδυ της παρουσίασης της ζωής και του έργου του John Perry, μέλη του ελληνικού δικηγορικού συλλόγου Αυστραλίας. 
Ο επιφανής νομικός απεβίωσε σε ηλικία μόλις 69 ετών, λίγο μετά την συνταξιοδότησή του. 
«Αυτό που θυμάμαι από εκείνον όπως και όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, είναι ότι ο πατέρας μου προσέφερε την φιλία , τη βοήθεια, την εμπειρία, τον πολύτιμο χρόνο, τις γνώσεις και τη φιλοξενία του σε όποιον τα είχε ανάγκη δίχως να υπολογίζει το κόστος, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο έργο.
«Εύχομαι να μείνει στην μνήμη όλων για την γενναιοδωρία της ψυχής και του πνεύματός του» καταλήγει η δικαστής Perry για τον πατέρα της.
__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου