~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ // Διαδικτυακή έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για τον Ελληνισμό * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιμέλεια και ρεπορτάζ Σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής

~~


....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Οι αφανείς ήρωες του «Νέου Κόσμου»

Πίσω απ' αυτούς συντάκτες της εφημερίδας υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο που πασχίζει να φθάσει στα χέρια σας η εφημερίδαΒασικότατο ρόλο στην έκδοση της εφημερίδας (και κάθε εντύπου) παίζει τo ατελιέ (Βασικότατο ρόλο στην έκδοση της εφημερίδας (και κάθε εντύπου) 
παίζει τo ατελιέ (η σελιδοποίηση). Στη φωτογραφία από αριστερά, 
η Ελένη Καραγκούνη, ο Παναγιώτης Κελίδης και ο Βαγγέλης Καρακάσης


01 December 2017

Άλλοι τρεις φορές την εβδομάδα, άλλοι δυο και άλλοι μια, τρέχετε να αγοράσατε τον «Νέο Κόσμο».
Άλλοι πάλι μας διαβάζετε on line!
Τους συντάκτες της εφημερίδας τους ξέρετε! Είναι αυτοί που υπογράφουν τα κείμενά τους. Μερικές φορές βλέπετε και τηφωτογραφία τους!
Πίσω, όμως, απ' αυτούς είναι ένα ολόκληρο επιτελείο που πασχίζει να φθάσει στα χέρια σας η εφημερίδα.
Με την ευκαιρία αυτής της ειδικής έκδοσης των 60 χρόνων, αξίζει να αναφέρουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, σε διάφορους τομείς.
Στη σύνταξη απασχολούνται σήμερα, με πλήρη ή μερική απασχόληση ή και περιστασιακά, οι ακόλουθοι: Μπάμπης Σταυρόπουλος, Ευγενία Παυλοπούλου (η οποία έχει και την κύρια ευθύνη της ελληνικής on line έκδοσής μας), Νίκος Φωτάκης, Αναστασία Τσιρτσάκη, Ζωή Θωμαΐδου, Αλέκος Κατσιφάρας, Θεοδώρα Μαΐου (στην Αδελαϊδα), Κυριάκος Αμανατίδης, Ηλίας Ντωνούδης, Βίβιαν Μόρρις, Κωνσταντίνος Καλύμνιος, Κώστας Παϊβανάς, Γιώργος Μεσσάρης (στην Ελλάδα), Billy Cotsis (στο Σϊδνεϊ), Σταματίνα Χασιώτη, George Stogiannou και Con Stamocostas (στο Σίδνεϊ). Κατά καιρούς γράφουν ακόμα οι Jim Claven, Κλαίρη Γαζή, Θωμάς Ηλιόπουλος, Τάσος Τάμης, Γιάννης Βασιλακάκος, Μιχάλης Παπαδημητρίου (στην Ελλάδα), Γιάννης Καρράς (στο Μπρίσμπαν), Mike Sweet (στην Μάλτα), Alex Billinis (στις ΗΠΑ), Zoe George, Nick Metallinos (στις HΠΑ), Stuart McLennan (στην Ελλάδα) κ.ά.
Τις διορθώσεις των κειμένων στην ελληνική γλώσσα κάνει ο Δημήτρης Τρωαδίτης (ο οποίος γράφει και κείμενα) και στην αγγλική η Alison Griffiths.
Στη Μελβούρνη ο «Νέος Κόσμος» συνεργάζεται με τους φωτογράφους Κώστα Ντεβέ, Παναγιώτη Κακαλιά και Vlad Savin.
Στο ατελιέ της εφημερίδας (σελιδοποίηση) εργάζονται ο Παναγιώτης Κελίδης, ο Βαγγέλης Καρακάσης και ο Θάνος Παππάς.
Την ευθύνη της αγγλικής έκδοσης έχει η Νέλλη Σκουφάτογλου και της ελληνικής ο Σωτήρης Χατζημανώλης, που έχει και τη γενικότερη ευθύνη για την ύλη της εφημερίδας.
Βέβαια η εφημερίδα δεν είναι μόνο ειδήσεις. Είναι και διαφημίσεις. Χωρίς στις διαφημίσεις δεν θα ήταν βιώσιμη.
Στον τομέα αυτό έχουμε τον Κώστα Παϊβανά, την Άντζελα Τσίπρα και τον Κώστα Πραντάλο, που φροντίζουν ώστε ο «Νέος Κόσμος» να μην είναι μόνο πρώτος στις ειδήσεις αλλά και στις… διαφημίσεις!
Η «σπονδυλική στήλη» της εφημερίδας, όμως, είναι τα κορίτσια του γραφείου. Η Ελένη Καραγκούνη και η Ευαγγελία Τύρλα που απαντούν στα τηλεφωνήματα και τις απορίες σας, παίρνουν διαφημίσεις και αγγελίες και, γενικά, κάνουν τα πάντα. Ειδικά η Ελένη που, εκτός όλων των άλλων, έχει και την ευθύνη για την τοποθέτηση των διαφημίσεων σε κάθε έκδοση.
Στο τμήμα της κυκλοφορίας είναι ο Sam και ο Josh, που μαζί με αρκετούς οδηγούς φροντίζουν ώστε να φθάνει η εφημερίδα πάντα έγκαιρα στον προορισμό της.
Όλα αυτά γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα της Sarah James που έχει τη γενικότερη ευθύνη του λογιστηρίου και της εύρυθμης λειτουργίας του γραφείου.
Και, φυσικά, τον τελευταίο λόγο έχει ο γενικός μας διευθυντής, Χριστόφορος Γκόγκος.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η έκδοση μιας εφημερίδας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου